Excite

Citroën komt met betaalbare gezinsauto

Citroën wil zich gaan invechten in de markt van de compacte monovolume. Jarenlang was de zeer succesvolle C4 Picasso het vlaggenschip van Citroën in de middenklasse monovolumes, maar die markt is met de huidige economische crisis enigszins aan het instorten. Met de C3 Picasso hoopt Citroën veel succes te boeken in de meer betaalbare compacte monovolume. Volgens de Franse autofabrikant is de Citroën C3 Picasso een ruime, rationele en betaalbare auto.

C3 Picasso heeft gigantische voorruit

Het allerleukste nieuwe feitje aan de Citroën C3 Picasso is de panoramische voorruit. Traditioneel hebben dit type auto een brede A-stijl, om de passagiers beter te beschermen. Het zicht op zij is dan dusdanig verminderd, dat een vrachtwagenchauffeur soms meer ziet in zijn dode hoek. Met de panoramische voorruit heeft Citroën een leuke gadget op de C3 Picasso geschroefd. Het enige is dat bij hoge snelheid het geval nog wel eens wat lawaai wil veroorzaken, maar goed, je kan in ieder geval goed zien waar dat lawaai dan vandaan komt.

Ook een enorme kofferbak

Niet alleen de voorruit is gigantisch. Ook de kofferbak mag er wezen. Goed nieuws voor gezinnen met veel bagage dus. In de Citroën C3 Picasso past een hoop troep. Bovendien is alles modulair, dus stoelen en banken zijn netjes en makkelijk in te klappen. De Citroën C3 Picasso komt in verschillende uitvoeringen. Hoe duurder, hoe meer snufjes. Zoals het altijd gaat dus.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021