Excite

Citroën DS3 wordt de concurrent van de Mini

Er is ontzettend veel nieuws over de Mini Cooper de laatste weken. Dat komt natuurlijk door het vijftig jarig jubileum van de hippe Britse auto. Vele nieuwe modellen en varianten zien het daglicht, waarmee de Mini voorlopig de topper blijft in de premium-kleintjes klasse. Maar er komt concurrentie. Citroën gaat zich ook op die markt begeven. De DS3 moet de grote concurrent worden van de Mini Cooper volgend jaar.

Al tijdens de autoshow van Geneve liet Citroën een concept auto zien van de DS3. Het grootste gedeelte van dat studiemodel wordt overgenomen in de productieversie. Maar Citroën laat ons nu wel even de binnenkant zien van de DS3. En dat is zeker een cadeautje! Het leer zit tot op het dak en de bekleding is geinspireerd door de moderne horlogebandjes. Laat het maar aan Fransen over om iets modieus te ontwerpen.

Wie vurig hoopt deze zomer al te toeren in de Citroën DS3, komt bedrogen uit. Momenteel is Citroën hard bezig met het ontwikkelen van de DS3. Het eerste productiemodel wordt aan het eind van de zomer getoond. Verwacht wordt dat de eerste auto's in het voorjaar van 2010 over de toonbank gaan. Dus volgende zomer kan er over de boulevard gereden worden in de Citroën DS3, die menig hoofd zal doen draaien. En wellicht wat Mini-rijders jaloers zal maken...

Afbeelding: Jalopnik.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021