Excite

Citroën DS is de mooiste auto ter wereld

De Citroën DS is verkozen tot de mooiste auto ter wereld. De snoek schijnt mooier te zijn dan prachtige oldtimers van Ferrari, Lamborghini, Lotus en Jaguar. En beter betaalbaar, maar dat terzijde. In een lijst met louter klassiekers voert de Franse Citroën DS het konvooi onbetaalbare auto's aan.

Beoordeeld door beroemde autodesigners

De lijst is samengesteld door Classic & Sports Car Magazine. Het tijdschrift bracht de beste autodesigners ter wereld bij elkaar en liet hen stemmen over de mooiste auto ter wereld. Verrassend genoeg bleek dat de Citroën DS te zijn. Minder verrassend was de afwezigheid van Aziatische, Duitse en Oost-Europese auto's. De Jaguar XK120 en de Ferrari 275GTB vormden de tweede en de derde plek.

Fabrikant komt met nieuwe DS-lijn

Citroën deed een hoop autoliefhebbers spontaan klaarkomen toen ze verkondigden een nieuwe DS-lijn te maken. Er komen een DS3, DS4 en DS5 aan. Minder blij werden dezelfde autoliefhebbers toen bleek dat de nieuwe DS op geen enkele manier op de oude leek. Een gemiste kans van Citroën, zo lijkt de lijst met mooiste auto's ter wereld aan te geven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020