Excite

Klein en stoer: de Citroën C3

Een kleine wagen die toch heel erg stoer is? De Citroën C3 combineert de voordelen van een kleine, compacte auto met de voordelen van een stoere wagen. Deze supermini auto was zo succesvol, dat er zelfs een MPV van gemaakt is, de C3 Picasso. En succesvol is de C3 nog steeds.

Eigenwijze C3

De Citroën C3 heeft een bijzonder opvallend ontwerp. Dat is ook precies de bedoeling, want Citroën wilde wel weer eens een auto maken die écht opviel, vergelijkbaar met de 2CV.

Hoewel de auto de Citroën Saxo moest vervangen, kon niemand in 2002 nog veel terug zien van deze Saxo, die toch wat ouderwetser oogde. De C3 werd ontworpen door Donato Coco en heeft een aantal typisch eigenwijze kenmerken van Citroën. Denk hierbij aan een digitaal instrumentarium en wat andere opvallende kenmerken in het ontwerp. De bolle vormen vallen ook op en maken de auto vooral erg aantrekkelijk voor vrouwen. Mannen vallen over het algemeen meer op de wat vierkantere modellen.

Motor van de C3

Wie gaat voor een Citroën C3 kan kiezen voor een diesel- of een benzinemotor. De krachtigste motor heeft 110 pk, de lichtste motor moet het doen met 60 pk. Uiteraard verbruikt de lichtste motor wel minder brandstof, wat voor veel bestuurders ook weer een voordeel kan zijn.

Eerder was ook altijd een 1.6 HDi-motor beschikbaar, maar die is inmiddels niet langer in Nederland leverbaar. Dit komt omdat het rijden van een kleine dieselauto in Nederland vaak erg duur is. Dit maakte het model minder aantrekkelijk en dus ook minder rendabel.

DS3

Wie graag een Citroën C3 wil, maar het idee heeft dat deze nog wat te karig is uitgerust, kan ook gaan voor een DS3. Deze auto is vergelijkbaar met de C3, maar kan het beste beschreven worden als een premiumversie en beschikt dus over wat meer luxe en een iets sportievere uitstraling.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020