Excite

Citroën bouwt hele hippe DS3

Citroën gaat met haar tijd mee. Dat is duidelijk. De Fransen willen hippe, kekke autootjes gaan produceren die minstens zo populair kunnen gaan worden als de Mini Cooper en de Volkswagen Beetle. Auto's met cultpotentie, als het ware. Citroën heeft daarvoor de DS-reeks bedacht en presenteert tijdens de IAA in Frankfurt binnenkort het eerste model. Wij kunnen alvast verklappen dat het een hele mooie auto is geworden!

Citroën heeft een paar hele originele designers op de DS3 gezet, zoveel is duidelijk. De begrippen verrassing, verleiding en vitaliteit stonden centraal tijdens het ontwerp van Franse boulevardcruiser. Dat sprankelt er dan ook vanaf. Het resulteerde in een dak wat lijkt te zweven op de ramen, haaievinnen tussen de raamstijlen en LED-lampjes die als kiewen in de bumper zijn verwerkt. Daarnaast geeft Citroën de gebruikers de mogelijkheid om de auto met een bijzondere stijl te 'pimpen'. Er valt te kiezen uit de thema's Maori, Zèbre, Onde, Daisy, Co-Design en Map, Plane. Ook andere onderdelen, zoals de velgen, vallen naar eigen inzicht aan te passen.

Van binnen zit de Citroën ook tiptop in elkaar. Het exclusieve design van de buitenkant is doorgetrokken naar het intererieur. Er is veel gebruik gemaakt van zachte materialen en chroom. Onder de motorkap is het ook naar behoren. De Citroën DS3 komt in drie varianten diesel en twee variante benzinemotoren. Ook zal er een variant op de markt komen die slechts 99 gram CO2-uitstoot per kilometer heeft. Kortom, over de hippe Citroën DS3 valt voorlopig alleen nog maar goed nieuws te vertellen.

Afbeelding: Citbitz.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020