Excite

Chrysler tijdelijk gered dankzij overeenkomst met vakbond

Chrysler staat op omvallen. De grote autofabrikant moet alles op alles gooien om faillissement te voorkomen. Een belangrijke stap is gezet door een akkoord te bereiken met de vakbond. Niet zomaar een vakbond, maar de United Auto Workers, een gigant in het niet al te vriendelijke vakbondklimaat van de Verenigde Staten.

De overeenkomst betreft verlaging van de arbeidskosten. Met de overeenkomst lukt het Chrysler om honderden euro's arbeidskosten te besparen per geproduceerde auto. De verlaging van de arbeidskosten was een eis van zowel de Amerikaanse overheid, die veel geld in het bedrijf heeft gestoken, als van Fiat spA, die een alliantie wil vormen met Chrysler.

Een ander groot project voor Chrysler is het verlagen van de schuld bij de banken. In principe komt dat neer op smeken dat de banken minder geld terug eisen van de autofabrikant. De schuld is momenteel 6,9 miljard dollar, maar de banken zijn bereid de schuld te verlagen tot 3,75 miljard dollar. Al met al kun je dus zeggen dat Chrysler goed bezig is.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020