Excite

Chrysler lijkt gered van de ondergang

Chrysler lijkt gered te zijn. Daar hebben drie zaken toe bijgedragen. Allereerst is er een faillissementsaanvraag gedaan. De zogenaamde chapter 11-procedure zorgt er voor dat Chrysler een herstructureringsperiode in kan gaan, die volgens kenners tussen een maand en twee maanden gaat duren. Daarna kan Chrysler een nieuwe periode in gaan.

Het tweede wat Chrysler uit de brand helpt, is de alliantie die de grote autofabrikant is aangegaan met het Italiaanse Fiat. President Obama is daar blij mee. Hij stelt dat de alliantie Chrysler niet alleen helpt te overleven, maar zelfs weer zal doen opbloeien. Fiat zal er zorg voor dragen dat Chysler weer een gezonde onderneming wordt, na de herstart.

Tot slot draagt ook de overheid bij aan het overleven van Chrysler. Obama en co hebben $8 miljard aan hulp toegezegd. $3,5 miljard daarvan is in de vorm van debtor-in-possession-leningen. Die moeten er voor zorgen dat Chrysler de doorstartperiode overleeft. In ruil voor de steun heeft Obama gezegt dat de overheid een klein belang neemt in het bedrijf. Al met al lijkt de redding van Chrysler dus alsnog nabij.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019