Excite

Chinese SAIC neemt autowereld over

De Chinezen staan voor de deur. Dat blijkt onder andere uit de overnamewoede van het Chinese bedrijf SAIC. Dat bedrijf is constant bezig om failliete Europese automerken over te kopen en weer winstgevend te maken met behulp van goedkope Chinese onderdelen. Dat is lukte onder andere met MG Rover. SAIC nam Nanjing Automobile over, wat al eerder Rover over had genomen.

SAIC wil de merknaam MG voortzetten en weer auto's produceren onder de vlag van MG. Dat moet gebeuren in de Engelse fabriek in Longbrigde. Goed nieuws dus voor de Britse arbeiders al daar. Met behulp van goedkope Chinese onderdelen hoopt SAIC MG weer winstgevend te maken. Het prototype van de MG6, die werd gepresenteerd op autoshow in Sjanghai, doet vermoeden dat het dit best een succes kan worden.

De MG6 wordt vanaf 2010 in productie genomen in de autofabriek in Longbridge, heeft SAIC verkondigd. De auto wordt uitgerust met de oude 1,8 Turbo motor van de Rover K-serie. Overigens is SAIC nog niet klaar in Engeland. Ook failliete LDV, wat bestelauto's maakte, staat in de belangstelling van de Chinezen.

Afbeelding: Flickr, Bidgee

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020