Excite

Chinese overheid moet Hummer goedkeuren

General Motors was dolblij dat iemand zo gek was om het verliesdraaiende Hummer over te kopen. Een Hummer is in deze tijd van zuinigheid, economische crisis en milieu natuurlijk niet de beste auto om te bouwen, want er zijn steeds minder mensen die een dergelijk apparaat willen aanschaffen. Blijk dat er een Chinese staalfabrikant is die wel dollars zag in de Hummer. Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery deed een bod op Hummer waar GM heel enthousiast van werd. Alleen is er wel een probleem.

Alle transacties waarbij meer dan honderd miljoen dollar in het spel is, moeten goedgekeurd worden door het Ministerie van Handel in China. GM maakt zich daar geen zorgen over, maar Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery moet nog maar zien of het toestemming krijgt. China is namelijk bezig de automarkt drastisch aan te pakken en milieuvriendelijker te krijgen. Er zijn wat dat betreft veel tegens voor het bod van de Chinezen op Hummer.

Allereerst wil China van de ruim honderd autoproducenten er een stuk afhalen. Dat wil het bereiken door de grootste fabrikanten samen te laten gaan. Is ook beter voor de winstgevendheid. Een nieuwe speler op de markt, in dit geval Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery, daar zit China niet echt op te wachten. Daarnaast wil China steeds meer schonere auto's op de weg krijgen. Een Hummer is nu niet bepaald een schone auto. Het is dus maar de vraag of de Chinese overheid toestemming geeft voor de deal. Bij GM maken ze zich daar overigens nog geen zorgen over.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019