Excite

Chinees bouwt zijn eigen Lamborghini

De droom om ooit een superluxe sportwagen te bezitten hebben veel mannen overal ter wereld. Ook daadwerkelijk zo'n dure sportwagen in bezit hebben is echter maar voor weinigen weggelegd. Zo ook voor Chen Jinmiao. Deze 25-jarige Chinese vrachtwagenchauffeur wilde dolgraag een Lamborghini hebben. Maar als je een 25-jarige Chinese vrachtwagenchauffeur bent, heb je daar meestal niet de financiële middelen voor. Helaas voor Jinmiao, die het bij een droom moest houden. Of niet, want Jinmiao is behoorlijk handig. Hij besloot gewoon zelf een Lamborghini te bouwen.

In een jaar tijd en voor zo'n 2.200 euro aan materiaal bouwde Chen Jinmiao een Lamborghini die ook echt rijdt. Hij lijkt zelfs op een Lamborghini. Dat is toch best knap gedaan van de Chinees. Zijn methode was heel simpel. Hij downloadde een ontwerp van internet, verzon zelf hoe hij het in elkaar ging knutselen en zocht de juiste, en goedkope, bouwmaterialen er bij. Vervolgens ging hij aan de slag in zijn vrije tijd. De Lamborghini kwam in een jaar helemaal af.

Zijn vrienden verklaarden hem natuurlijk voor gek, maar met zulke dingen werkt het net als met de ark van Noach. Iedereen lacht je uit, tot het voertuig af is. Dan wil iedereen er ineens in. De Lamborghini van Jinmiao is overigens nog niet goedgekeurd door het verkeersbureau, dus mag niet de weg op. Als dat ook nooit gebeurd, houdt Jinmiao hem gewoon in zijn verzameling. Overigens kan het zelfgebouwen sportwagentje, knalgeel uiteraard, niet harder dan 90 kilometer per uur. Dus helemaal Lamborghini is het nog niet. Maar toch een mooie prestatie van de Chinees!

Afbeelding: AD.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020