Excite

China plant ontwikkeling revolutionaire bus

De Chinezen nemen graag het voortouw als het gaat om revolutionaire ontwikkelingen. Dat blijkt ook uit het nieuwe type bus dat men binnenkort hoopt te ontwikkelen. Het gaat hier om een bus die boven het overige verkeer rijdt, maar wel gebruik maakt van de huidige infrastructuur, waardoor de kosten voor de implementatie beperkt blijven.

Het ontwerp voor de bus werd gemaakt door het bedrijf Shenzhen Hashi Future Parking Equipment Company. Het is de bedoeling dat de bus verschillende problemen in één keer oplost. De combinatie van een bus en trein zal gaan rijden op speciale rails aan weerszijden van de snelweg. Auto’s kunnen er dan nog gemakkelijk onderdoor rijden. Het voorgestelde plan kost relatief weinig geld, zeker vergeleken met bijvoorbeeld het aanleggen van metro’s. Bovendien is er geen extra ruimte voor nodig, zoals wel het geval is met treinen. Tot slot moet het mogelijk zijn om direct minder verkeer op de wegen te hebben. Het systeem is volledig elektrisch en wordt onder meer aangedreven door zonne-energie.

De bus moet een welkome verrassing in Beijing zijn, dat bekend staat om de verschrikkelijke verkeersdrukte. Deze bus kan 1200 tot 1400 passagiers meenemen en is daarmee een goede vervanger voor letterlijk tientallen bussen.

De Chinese regering heeft al ingestemd met een pilot in Mentougou (Beijing). Aan het einde van dit jaar zal begonnen worden met de aanleg van de nieuwe busbaan.

Afbeelding: Jalopnik.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020