Excite

Chevrolet komt met Volt MPV

Chevrolet laat de innovaties op dit moment letterlijk uit de fabriek rollen. De nieuwste ontwikkeling is de implementatie van de plug-inhybride Volt techniek in een MPV. Het resultaat is de nieuwe Volt MOV5 Concept, die opvallende overeenkomsten heeft met de Orlando van Chevrolet.

De nieuwe conceptcar wordt voor het eerst getoond op de autoshow in China en het is de bedoeling dat de wagen eind dit jaar in productie gaat. De techniek bestaat uit een 150 pk elektromotor die in staat is om 370 Nm te genereren. Als gevolg hiervan kan ruim 50 kilometer elektrisch gereden worden. Daarna zal de benzinemotor bij moeten schakelen.

Die benzinemotor fungeert ook als accu, waardoor de actieradius van de wagen een stuk hoger ligt, namelijk op 482 kilometer. Het accupakket kan binnen 4 uur worden opgeladen. Als je gebruik maakt van een 120 volt-aansluiting, kan dit oplopen tot acht uur.

Het uiterlijk van deze conceptcar is opvallend, omdat het op veel punten overeen komt met de Orlando. Dit is de nieuwe MPV van het Amerikaanse automerk, die voor dit jaar op de planning stond.

Net zoals van een Chevrolet verwacht mag worden, biedt de Volt MPV naast een opvallend uiterlijk en een flinke actieradius ook voldoende ruimte: de wagen is bedoeld voor vijf personen en beschikt over ruim 860 liter bagageruimte. Als de achterbank is neergeklapt, loopt dit op tot ruim 1760.

Afbeelding: Flickr account NAParish

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021