Excite

Chevrolet Camaro ZL1: Hoe mannelijk wil je het hebben?

Als Europeanen een snelle auto maken, dan zijn wendbaarheid en een lichte tred vaak hoofdzaken. Zo niet bij Amerikaanse auto’s. Snelheid wordt bereikt met een brute motor, niet met een lichte auto. En dat mag je rustig zien. Een typische Amerikaanse ‘muscle car’ is de Chevrolet Camaro. En de ZL1 is de snelste Camaro ooit.

De reguliere Camaro, de LS, is al geen slak met 350 PK. De ZL1 doet daar nog eens een paar schepjes bovenop. De acht cilinders met een gezamenlijke inhoud van 6.2 liter proesten er gezamenlijk een mannelijke 550PK uit, met een koppel van 745NM.

En denk maar niet dat het kiezen van een verzet met technische foefjes gaat. Nee hoor, je mag gewoon aan de slag met een handbak. Wel heeft de zes versnellingen tellende bak een dubbele koppeling, waardoor er lekker snel geschakeld kan worden.

Ook het uiterlijk van de ZL1 is nog dikker dan dat van zijn gewone broertje. Zo is de luchthapper aan de voorkant aangepast en is er een splitter gemonteerd. Ook is er een lekkere vette bult op de motorkap te zien, die plaats biedt aan de grotere motor.

De ZL1 werd voor het eerst getoond op de Chicago Motor Show en is pas vanaf 2012 te koop.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Gumby_Mac72

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021