Excite

Chauffeur: beroep voor het leven

Een baan als chauffeur? Beroep voor het leven. Dat antwoord zul je van de meeste chauffeurs krijgen als je ze vraagt naar of ze ooit nog eens ander werk zullen doen. Chauffeurs vormen een groep apart; ze maken internationale reizen, vervoeren beroemdheden in limousines en soms besturen ze zelfs grote vrachtschepen of passagierstreinen. Want ook kapiteins en machinisten zijn in feite niets anders dan chauffeurs!

Hoe kom je nu in het chauffeur beroep terecht? De meeste chauffeurs hebben vrienden of familie die ook in het vak zitten en zijn zo besmet geraakt met het chauffeursvirus. Anderen hebben bijvoorbeeld één keer op een grote vrachtwagen gereden en besloten daarna dat ze nooit anders wilden.

Het beroep heeft talloze voordelen: je hebt veel vrijheid, je ziet wat van de wereld, je hoeft niet elke dag op dezelfde plek te werken en chauffeurs zoeken elkaar regelmatig op, waardoor je dag in de meeste gevallen in ieder geval erg gezellig eindigt. Natuurlijk zijn er ook nadelen, bijvoorbeeld voor vrachtwagenchauffeurs. Als zij internationaal rijden, dan zijn ze soms een week of langer van huis. En als je taxi chauffeur bent, dan kun je sommige dagen met heel vervelend gezelschap te maken hebben.

Als het chauffeur beroep je iets lijkt, dan zul je eerst moeten bedenken wat je precies wilt besturen. Vervolgens kun je daar – als je dat nog niet gedaan hebt – je rijbewijs voor halen. Zodra dat geregeld is, kun je vaak direct aan de slag!

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ben Fredericksen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019