Excite

Haal je CBR theorie examen!

Als je in Nederland auto wilt rijden, moet je natuurlijk eerst je rijbewijs halen. Dat bestaat uit twee delen: een praktijkoefening en het behalen van je CBR theorie examen. Zolang je je theorie examen niet gehaald hebt, mag je wel lessen nemen, maar niet afrijden. Je moet dus eerst je CBR theorie examen halen, voor je uiteindelijk überhaupt kans maakt op een eigen rijbewijs.

Examen doen

Voor je examen mag doen, moet je eerst een CBR theorie examen reserveren. Dat kun je doen via de website Theoriereservering.cbr.nl. Je kunt dan een examen reserveren voor het auto-, motor- of bromfietsrijbewijs. Als het nodig is dat je het examen in een andere taal volgt, kun je dat hier aangeven. Ook als je individueel examen wilt doen, voer je dat hier in. Je krijgt direct te zien wat daar de extra kosten voor zijn. Het betalen van je theorie examen kan online via iDeal. Komt de gemaakte afspraak je uiteindelijk toch niet uit? Dan kun je deze binnen een week nog verzetten. Annuleren kan echter niet zomaar.

Goede voorbereiding

Voor je het CBR theorie examen gaat maken, moet je zelf goed de theorie boeken bestuderen en eventuele theorielessen volgen bij je rijschool. Neem het theorie examen wel serieus; het kost geld en je certificaat is maar een jaar geldig. Als je niet serieus bezig bent met je rijbewijs en bijvoorbeeld je certificaat laat verlopen, dan zul je weer opnieuw de boeken in moeten duiken én natuurlijk opnieuw moeten betalen voor een examen dat je eigenlijk al gevolgd had.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020