Excite

Campagne tegen smartphones in de auto

Veilig Verkeer Nederland lanceert in september een campagne tegen het gebruik van smartphones in de auto. Het komt namelijk steeds vaker voor dat mensen tijdens het rijden worden afgeleid door inkomende berichtjes op hun telefoon. En dat kan gevaarlijke situaties opleveren op de weg.

Rijden met smartphone verboden

In veel Europese landen is het op straffe van een boete verboden om tijdens het rijden een smartphone in je handen te hebben. Uit Amerikaans onderzoek blijkt echter dan een op de drie chauffeurs toch wel eens de smartphone gebruikt tijdens het rijden. Het grootste deel van de mensen gebruikt hun telefoon voor navigatie, zo’n 39 procent, maar 31 procent checkt tijdens het rijden hun Facebook, binnengekomen berichtjes en het nieuws. Doordat de aandacht van autorijders ergens anders is, komen jaarlijks tientallen mensen om het leven door ongelukken veroorzaakt door gebruik van de smartphone in de auto.

AT&T

Hoe de campagne van Veilig Verkeer Nederland eruit gaat zien is nog niet bekend, maar in Amerika liet telecombedrijf AT&T een indrukwekkende documentaire maken over de slachtoffers van ongelukken veroorzaakt door gebruik van smartphones in de auto. Bekijk de korte film hier.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021