Excite

Cadillac mikt op klein en zuinig met luxe uitstraling

Cadillac, van oudsher bekend om de enorme sleeën, gaat op de kleine toer. Op de Los Angeles Auto Show lieten ze de Urban Luxury Concept (ULC) zien: Cadillac’s kijk op de kleine auto van de toekomst.

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een luxe auto, speciaal geschikt voor een stadse omgeving. Het vehikel is nog geen vier meter lang, en met 1.45 meter is hij allerminst breedgeschouderd. Toch biedt de conceptcar van Cadillac ruimte genoeg voor vier personen.

In het ontwerp en de voorzieningen is duidelijk de familieband met bijvoorbeeld de Cadillac CTS te zien. Aan de buitenkant worden ronde vormen afgewisseld met scherpe hoeken, terwijl je binnen wordt verwend met chique materialen en de laatste technische snufjes.

Onder de motorkap klopt een driecilinder hartje van één liter met elektrische assistentie. Verder is Caddilac’s kleinste telg uitgerust met een start/stop systeem en remenergie-regeneratie. In theorie zou dit moeten zorgen dat de ULC in de stad slechts een liter brandstof op 23,7 kilometer verbruikt. Op de snelweg is de dorst zelfs nog minder, met een theoretisch verbruik van 1 op 27.6.

De ULC is met haar scharende deuren, ver naar achter doorlopende vooruit en enorme velgen een futuristische verschijning. Voor de moderne papa en mama is de auto verder voorzien van een ‘Orbit Baby Smarthub’ waarin de kleine even kan worden bijgeladen.

Afbeelding: blogcdn.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020