Excite

Cadillac komt met nieuwe conceptcar

Cadillac heeft van haar management eindelijk toestemming gekregen om de Converj-conceptcar verder te ontwikkelen. Deze auto zou straks de eerste elektrische, hybride wagen moeten worden.

De nieuwe conceptcar is gebaseerd op de Chevrolet Volt en de Opel Ampera. De Chevrolet Volt is op dit moment nog niet op de markt; die zal waarschijnlijk pas in 2011 verkrijgbaar zijn voor consumenten. Verwacht wordt dat de eerste auto’s al tegen het einde van dit jaar van de band rollen. Op jaarbasis verwacht de fabrikant er zo’n 50.000 tot 60.000 te produceren. Een hoge productie is nodig om geen verlies te maken; de ontwikkelkosten van de auto’s zijn hoog. De conceptcar volgt wat later, die zal in de twee jaar na de introductie van de Volt moeten verschijnen.

Natuurlijk is de eerste versie – verantwoordelijk voor het verkrijgen van de goedkeuring – werd al gepresenteerd op de NAIAS in Detroit. Hier konden we al kennis maken met een aantal van de kenmerken van de auto. Zo gaat de wagen gebruik maken van een lithium-ion accupakket. Een verbrandingsmotor wordt als back-up geïnstalleerd.

De actieradius van de Converj is 64 kilometer op elektrokracht. Deze actieradius wordt aangevuld door de stroom die kan worden opgewekt met de benzinemotor. De Converj wordt wel iets duurder dan de Volt, maar dat komt omdat die wagen ook wat luxer is.

Volgens de fabrikant hebben consumenten de meerprijs ten opzichte van de Volt absoluut over voor de wagen.

Afbeelding: Flickr account Kevin.Ward

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021