Excite

Cadillac gaat terug naar de basis met de CIEL

Hoewel Cadillac al weer enige tijd aan de weg timmert in Europa, denken de meeste van ons nog steeds aan de ouderwetse, grote Amerikaanse bakken bij het horen van de illustere naam Cadillac. En dat de autofabrikant dat helemaal niet erg vindt, blijkt wel uit deCIEL-concept. Groot en laag is het devies.

Volgens Cadillac is de CIEL een ‘Een elegante Grand Tourer, geïnspireerd op het natuurschoon van Californië.’ Met de CIEL wil de Amerikaanse autofabrikant tegelijkertijd terug naar de basis én laten zien hoe het design van Cadillac er in de toekomst uit gaat zien.

Wel is het gedaan met de enorme benzineslurpende motoren van weleer. Onder de motorkap ronkt namelijk een hybridemotor, die een accu combineert met een 3,6-liter V6 die ook nog eens is uitgerust met twee turbo’s.

Wat verder opvalt in het ontwerp is het gebruik van aluminium sierstrips. Het interieur doet, geheel in stijl, denken aan dat van een sloep. Het geheel beweegt zich voort op slofjes van ‘slechts’ 22 inch en de verlichting wordt verzorgd door led-lampen. De CIEL is met zijn 3,18 meter allerminst kort. Cadillac liet de CIEL aan het grote publiek zien bij het Pebble Beach Concours d'Elegance. Of hij ook getoond gaat worden op de IAA in Frankfurt is onbekend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020