Excite

Cadillac ATS gaat strijd aan met Duitse concurrentie

In de wereld van de compacte zakensedan zijn op dit moment de Duitsers heer en meester. Als het aan Cadillac ligt, komt aan die heerschappij een einde. De nieuw aangekondigde ATS moet namelijk de concurrentie aangaan met de BMW 3-serie, de Mercedes C-Klasse en de Audi A4.

Dat is in ieder geval de boodschap waarmee General Motors topman Mark Reuss kwam. De ATS moet een achterwielaangedreven en sportieve sedan worden. Het is een publiek geheim dat Cadillac goed heeft gekeken naar de 3-Serie van BMW. Of er een kans is dat de ATS de strijd met dit icoon wint is echter een vraag waar we pas over twee jaar een antwoord op weten, wanneer de ATS te koop is. Tegen die tijd komt de autofabrikant uit Beieren overigens ook weer met een nieuwe versie. Dat wordt dus interessant.

Naast de ATS komt er ook een luxesedan genaamd XTS, die de huidige STS en DTS moet gaan vervangen. Deze wagen komt op hetzelfde platform te staan als de Insignia van Opel, dat tot hetzelfde concern behoort. Het wordt dus naar alle waarschijnlijkheid een voor- of vierwielaangedreven auto. Hoewel de XTS potentie lijkt te hebben, is het duidelijk dat de ATS veel meer gericht is op de Europese markt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020