Excite

Buick Regal wordt omgebouwde Opel Insignia

Bob Lutz, topman van GM, heeft aangekondigd dat de Opel Insignia op de Amerikaanse markt gebracht gaat worden. Daarvoor wordt de Insignia omgebouwd tot Buick Regal. GM hoopt daarmee dat de succesvolle Opel ook in Amerika voor veel omzet zal zorgen. Niet voor niets is de Opel Insignia de auto van het jaar geworden. GM hoopt met de auto weer uit de rode cijfers te komen op de Amerikaanse markt.

Wat al bekend was, was dat de Opel Insignia zou worden aangepast aan de Chinese markt en daar als Buick Regal zou worden geïntroduceerd. Maar scherpe observeerders hadden al in de gaten dat de Buick Regal vooral op Amerikaanse bodem werd getest. Waarschijnlijk wordt de nieuwe Buick Regal later dit jaar gepresenteerd, insiders mikken op de autoshow van Los Angeles. Dat betekent dat de auto waarschijnlijk eind 2011 in de showrooms staat.

Een vorige poging van GM om een Opel aan te passen tot Buick mislukte, omdat er veel protest kwam van de dealers en van de eigen medewerkers. Het ging om de Saturn Vue, een Amerikaanse kloon van de Opel Antana. Dat is een plug-in hybride en blijkbaar zien weinig mensen daar heil in. Het was overigens de laatste poging nog iets met Saturn te doen, want GM heeft het merk weggesaneerd. Het is te open dat de Opel Insignia/Buick Regal het beter gaat doen op de Amerikaanse markt.

Afbeelding: Jalopnik.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021