Excite

Bugatti showt nieuwe 4-deurs Galibier

Bugatti zet weer eens een auto boordevol potentie neer. Nou ja, niet letterlijk. De 16C Galibier Concept blijft voorlopig precies wat de naam zegt: een concept auto. Mensen die hopen de unieke 4-deurs Bugatti te zien tijdens de AAI in Frankfurt komen bedrogen uit. Bugatti heeft daar namelijk geen stand. De Galibier werd aan een select gezelschap getoond in het atelier van Bugatti in het Franse Molsheim.

Bugatti heeft een naam hoog te houden als het gaat om unieke auto's. De Veyron is daar het uitstekende voorbeeld van. Niet zo vreemd dat de lat en de verwachtingen dan ook hoog liggen als het gaat om Bugatti. Tevens waren er maar 300 exemplaren van de 1001 pk sterke Veyron gebouwd, dus het wordt weer tijd voor een opvolger. Nou, oefen alvast maar in het klappen met de handjes, de spectaculaire 4-deurs 16C Galibier is een staande ovatie waard. Wat een auto!

Teveel om op te noemen, zo valt de Galibier het beste te omschrijven. Een topsnelheid van 350 kilometer per uur, veel gebruik van koolstofvezels, acht uitlaten achterin en een motorkap die in twee stukken open scharniert. Tof. Men verwacht dat het model in 2012 in productie genomen wordt en in Nederland ongeveer 1,3 miljoen euro gaat kosten. Kan een tonnetje meer of minder zijn. Maar dan heb je wel een auto waar iedereen altijd naar zal kijken...

Afbeelding: Telegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021