Excite

Bufori Geneva: iemand zin in een kopje thee of koffie?

Het vrij onbekende Maleisische automerk Bufori heeft in Genève een nieuwe limousine voorgesteld, de Geneva. Op zich niets speciaals, ware het niet dat de wagen genoemd is naar de gaststad van het autosalon. Maar nog specialer: de limousine kan uitgerust worden met een heetwaterkraantje of een espressomachine, al dan niet in combinatie met een lamswollen vloermat. Een rasechte salonwagen dus.

Wat is Bufori? Oorspronkelijk was het een Australisch merk. In de jaren negentig zijn de hoofdzetel en de productie naar Maleisië overgeheveld. Met een gemiddelde productie van 50 wagens per jaar, mogen we het gerust een klein merk noemen. Bufori is op heden vooral bekend voor haar La Joya, een luxueuze tweezitter die volledig met de hand gemaakt is. Voor typische en opmerkelijke designs haalt het merk haar inspiratie in het verleden, bij de automobielen uit de jaren 30.

Voor de Geneva is dat niet anders. Haar vorm doet zonder twijfel denken aan de auto’s van weleer. De limousine is standaard uitgerust met een 6,1 liter V8 van Chrysler, goed voor 425 pk. De topsnelheid zou rond 265 km/u liggen en na 5,4 seconden zit de limousine op 100 km/u. De Geneva is 5,34 meter lang en is uitgerust met 4 deuren die in tegengestelde richting opengaan. Voor de rest is 'standaard' niet het juiste woord. De wagen kan helemaal aangepast worden aan de wensen van de klant, net zoals als de andere Bufori-modellen trouwens. Een heetwaterkraantje, espressomachine, kleine wasbak, Chinese theeset, minibar, humidor om de sigaren te bewaren, karaokesysteem of touchscreen monitoren. Het kan allemaal.

Bufori rekent op 60 nieuwe eigenaars per jaar en begint in juni met de productie. In Europa hoeven we alvast niet snel te rekenen op een zelfgemaakt theetje of espressootje op de achterbank. Er zijn voorlopig geen Geneva’s voorzien voor Europa. Hou de thermoskan dus misschien toch nog even bij.

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021