Excite

Britse politie gaat voor elektrische auto

Toegeven, het is geen Batmobiel. Sterker nog, het is zelfs geen General Lee. Eigenlijk is niet eens een Smart. Maar toch heeft de Britse politie gekozen om rond te gaan rijden in de Mitsubishi MiEV. Een klein autootje dat rijdt op een elektrische motor en een topsnelheid heeft van zo'n 140 kilometer per uur. Criminelen komen weg, maar het milieu wordt gespaard!

Eerlijk is eerlijk, de straat worden wel schoon van de MiEV. Letterlijk, want keihard achter criminelen aanrijden zal hem niet worden in de elektrische Mitsubishi. Maar goed, dat is dan ook niet de reden dat de politie van Birmingham de kleine karretjes heeft aangeschaft. Ze worden namelijk niet ingezet om achter vluchtende rovers en drugsdealers aan te crossen.

De auto gaat naar wijkagenten. Die kunnen met de auto lekker milieubewust toeren en de wijk in de gaten houden. Of naar afspraken gaan. De politie wil een signaal uitzenden dat het reduceren van de CO2-uitstoot een must is geworden, ook voor de politie. Maar goed, we kunnen de Britten uitlachen voor hun MiEV, maar hoe serieus kun je Nederlandse agenten op de fiets of op een scooter nemen? Exact.

Afbeelding: Dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021