Excite

Voordelig rijden ondanks hoge brandstofprijzen

De brandstofprijzen zijn de laatste tijd bijna dagelijks in het nieuws. Logisch, want het lijkt er sterk op dat binnenkort de magische grens van twee euro per liter doorbroken wordt. Veel geld, zeker als je regelmatig rijdt. Hoog tijd om te kijken naar manieren om voordelig te rijden ondanks die hoge brandstofprijzen.

Het Nieuwe Rijden

Wie kent de campagne van Het Nieuwe Rijden inmiddels niet? Hoewel deze campagne inmiddels al een aantal jaar oud is, is hij actueler dan ooit. De hoge brandstofprijzen maken het ontzettend aantrekkelijk om zuinig te rijden. Want als je meer kunt doen met dezelfde tankinhoud, dan bespaart je dat direct geld.

Een van de belangrijkste adviezen van het nieuwe rijden is anticiperen. Als je goed let op wat er voor je op de weg gebeurt, hoef je niet zo vaak vol op de rem. Dat bespaart brandstof, want na het remmen moet je weer op snelheid komen en dan verbruikt je auto extra veel brandstof.

Bandenspanning

Een andere handige tip is je bandenspanning op peil houden. Als de bandenspanning op peil is, verbruik je minder brandstof. De juiste bandenspanning voor jouw auto is te vinden in de handleiding. Vind een tank in de buurt waar je gratis lucht bij kunt pompen en controleer elke maand even hoe het ervoor staat.

Snelheid

Ook je snelheid is van invloed op je verbruik. Dat betekent niet dat je overal 30 moet rijden; het is belangrijk dat je geen gevaar vormt voor medeweggebruikers. Het is echter niet erg om bijvoorbeeld op de snelweg een tandje lager te gaan. Ook met 110 kun je goed meekomen en dat bespaart je tientallen procenten.

Ga eens fietsen

De makkelijkste manier om te besparen op hoge brandstofprijzen is de fiets vaker te pakken. Een klein boodschapje kan prima even op de fiets gedaan worden. Als je bijvoorbeeld in de zomermaanden de auto wat vaker laat staan, houd je voldoende budget over om de auto met regen of in de wintermaanden wel te pakken. En het is nog goed voor je lijf ook!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019