Excite

Bosch en Daimler bouwen samen elektromotoren

Steeds meer bedrijven snappen het belang van elektrisch rijden voor de toekomst en stappen in de technologie. Twee Duitse grootmachten, Daimler en Bosch, hebben de handen ineengeslagen om samen elektromotoren te fabriceren en te verkopen.

Als de Duitse mededingingsautoriteit akkoord gaat, kunnen de twee bedrijven samen als EM-motive aan de slag. De researchafdeling zal gevestigd worden in Stuttgart, waar zowel Daimler als Bosch op het moment al kantoor houden. Voor het einde van het jaar moet EM-motive minimaal 100 mensen in dienst hebben. De leiding zal op gelijke voet in handen zijn van de twee bedrijven.

Volgens een woordvoerder moet Duitsland leidinggevend blijven op het gebied van elektromotoren. ‘Net als lithium ion-batterijen zijn elektromotoren van vitaal belang voor elektrische auto’s. Het is buitengewoon belangrijk dat kennis daarover in Duitsland blijft,’ zei hij tegen Autoweek.

Overigens moeten er niet alleen technieken ontwikkeld worden voor elektrische auto’s. Ook auto’s met een brandstofcel of een range extender moeten kunnen profiteren van de producten van het nieuwe bedrijf.

Inmiddels zijn de voorbereidingen al gestart en kan er begonnen worden met de productie in 2012. De eerste elektromotoren zullen worden gebruikt in Smarts en Mercedessen. De nieuwe Smart Fortwo zal als eerste worden uitgerust met een elektromotor geproduceerd door het samenwerkingsverband.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020