Excite

Boete voor rijden Segway

Als Segway-rijder zie je er best onnozel uit. In Groot-Brittannië hebben ze dat ook door. Een man die het apparaat op de stoep reed, heeft een boete gekregen van ongeveer €400.

De Segway is een platformpje met twee wielen en een stuur. De bestuurder staat op het platform en stuurt door met het lichaam te leunen. Phillip Coates werd door een agent gesnapt terwijl hij met het dwaze vehikel over de stoep scheurde. Een rechter heeft nu beslist dat dit inderdaad niet mag, omdat de Segway een motorvoertuig is.

En met die uitspraak hebben de Britse eigenaren van Segway’s een behoorlijk probleem. Op de stoep mag niet meer, maar ook op de gewone weg mag de Segway niet komen. Hoewel het inderdaad een gemotoriseerd voertuig betreft, voldoet hij niet aan de veiligheidseisen die gesteld zijn voor voertuigen op de Britse wegen.

Ook in Nederland mag de Segway niet op de openbare weg komen. Ook hier staat het apparaat namelijk te boek als motorvoertuig en voldoet het tot op heden niet aan de veiligheidseisen die hiervoor gelden. Toch zijn er een aantal bedrijven in Nederland die groepstochten op Segway’s aanbieden. Er zijn geen gevallen bekend van Nederlanders die beboet werden voor het rijden op de Segway.

Afbeelding: Flickr, gebruiker mrkathika

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021