Excite

Boete om 'Truck Nuts'

Als je geen boetes wilt oplopen in het verkeer, dan dien je je netjes aan de regels te houden. Dat betekent: niet te hard rijden, richting aangeven en aan de goede kant van de weg blijven. In de Amerikaanse staat South Carolina kun je beter ook geen plastic scrotum aan je trekhaak bevestigen. Inmiddels heeft een vrouw die hiervoor 445 dollar boete kreeg, gedreigd een zaak aan te spannen omdat ze zich in haar vrijheid van meningsuiting geraakt voelt.

Het voorval betreft een paar‘Truck Nuts’. Inderdaad, plastic ballen om te laten zien dat je een stoere pick-up hebt. Volgens politiechef Franco Fuda gaat het tegen de goede smaak en moraal in. Eigenares Virginia Tice is het hier evenwel niet mee eens en is van zins om de gang naar de rechter te maken.

‘Het is zo’n lieve vrouw en ze zegt alleen maar de boete niet te willen betalen,’ aldus de advocaat van Tice. ‘Ik wil het belang van de vrijheid van meningsuiting niet bagatelliseren, maar dit is vooral komisch’.

Het is natuurlijk nog maar de vraag of een rechter of jury akkoord gaat met het argument dat een zak onder je bumper onder de vrijheid van meningsuiting valt. Diverse staten in Amerika hebben wetten tegen obscene bumperstickers. Het is dan ook naar aanleiding van één van die wetten dat Tice een boete heeft gekregen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020