Excite

BMW-rijders blijken minst sociale weggebruikers

Uit een Engels onderzoek blijkt dat de Britse BMW-rijders de minst sociale weggebruikers zijn. Zij rijden heel hard, kleven en zijn meestal agressief of opgefokt. Althans, volgens andere weggebruikers. Een groot deel van de automobilisten heeft al eens een slechte ervaring gehad met een BMW-rijder.

Het onderzoek van Gocompare werd onder 3.000 mensen uitgevoerd. De helft van die mensen had wel eens een slechte ervaring gehad met iemand die in een BMW reed. Op een stevige tweede en derde plek staan respectievelijk de bestuurders van witte busjes en rijders van Audi’s.

Een heel opvallend resultaat uit het onderzoek is het gegeven dat maar liefst 23% van de ondervraagden ook al eens mee heeft gemaakt dat een situatie zo escaleerde, dat de agressieve bestuurder op een dreigende manier uitstapte, gewoon op de weg. Ook is 10% wel eens betrokken geraakt bij een ongeluk dat veroorzaakt werd door agressief gedrag van iemand anders. In die gevallen kwamen de slachtoffers er vaak dubbel zo slecht vanaf: zij zouden ook gedwongen zijn om hun eigen verzekering aan te spreken voor de opgelopen schade.

Gocompare.com is een Engelse vergelijkingssite waar onder meer leningen, hypotheken en autoverzekeringen met elkaar vergeleken kunnen worden. De site voert regelmatig onderzoeken uit onder haar gebruikers. Zo bleek begin dit jaar bijvoorbeeld al dat 1 op de 4 Britten deze winter in de kou heeft gezeten, om zo de gasrekening omlaag te krijgen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker fleur-design

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020