Excite

BMW X1 in oktober naar Nederland

Liefhebbers van BMW, nog heel even geduld. Een paar maandjes nog maar, dan staat de nieuwe X1 te shinen in de showrooms van Nederland. Er zijn al flink wat beelden uitgelekt op de grote internetz, maar BMW heeft het doek laten vallen. Foto's van de nieuwste cross-over van de Duitsers gaan nu officieel de wereld over. En geloof ons, de X1 stelt niet teleur. Geen simpele kleine versie van de X3, maar een op zich zelf staande auto die het gat tussen de 3-serie Touring en de X3 opvult. Een cross-over zoals alleen BMW er eentje zou kunnen maken.

De X1 is met zijn 4,45 meter in lengte geen kleintje en de wielbasis van 2,76 meter geeft aan dat het een gespierde auto is. Qua hoogte staat hij gelijk met de Volkswagen Tiguan. Kortom, niet de grootste auto, maar absoluut niet de kleinste. Dat blijkt ook wel uit de bagageruimte, al naar gelang hoeveel van de driedelige achterbank je neer klapt, vergroot de ruimte zich van 420 naar 1350 liter. Daar past dus wel een flink koffertje in. BMW stopt er een hoop standaard in, zoals airconditioning, 17-inch lichtmetalen wielen, hoofdairbags en Adaptive Brake Lights die waarschuwen bij een noodstop. Mensen die meer flappen neerleggen krijgen de beschikking over in bochten meedraaiende koplampen, een elektrisch bedienbaar panoramadak en een Harman Kardon audiosysteem. Niet verkeerd, dus.

Gaan we het even hebben over vermogen. Want kan de X1 een beetje vaart maken. Dat hangt af van welke motor je er in laat zetten. De sDrive achterwielaandrijving belooft in ieder geval een sportieve auto. Met de verschillende dieselmotoren kun je een vermogen kiezen tussen de 143 en 204 pk. Over de mogelijkheden van de benzinemotoren is nog niet veel bekend, maar er is een xDrive28i beloofd met een vermogen van maar liefst 258 pk. De X1 wordt in het najaar gepresenteerd op de autobeurs van Frankfurt en komt zoals eerder vermeld daarna in de showrooms van Nederland.

Afbeelding: carmagazine.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020