Excite

BMW werkt aan techniek met handgebaren

  • © Getty Images
De Duitse autofabrikant BMW werkt aan een speciale techniek die handgebaren voor het autoscherm herkent. Het bedrijf heeft een nieuwe manier bedacht waarmee een dashboardscherm in de auto kan worden bediend met handgebaren. Deze nieuwe techniek heet Airtouch. Dit kan gezien worden als het bedienen van een touchscreen, maar dan in de lucht. Het scherm hoeft hierbij dus niet aangeraakt te worden. BMW maakte dit maandag bekend.

De nieuwe bewegingsherkenning is een uitgebreide versie die nu al in de nieuwe BMW 7-serie te vinden is. Bestuurders kunnen deze techniek gebruiken om het geluidsvolume van de radio aan te passen en de telefoon op te nemen. Airtouch gaat echter nog een stapje verder; dankzij de ingebouwde sensoren in het dashboard en de binnenspiegel kunnen alle handbewegingen herkend worden.

Hierdoor wordt het ook mogelijk om te swipen en om dingen op het scherm aan te wijzen. Daarnaast zijn er in de deur van de bijrijdersstoel en in het stuur knoppen verwerkt waarmee bijvoorbeeld apps kunnen worden aangeklikt. De nieuwe techniek zal in januari verder gepresenteerd worden. BMW doet dit op de gadgetbeurs CES in Las Vegas. Het is op dit moment nog niet bekend welke auto's met dit systeem uitgerust gaan worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021