Excite

BMW stopt met Formule 1

Met ingang van volgend seizoen zal BMW niet meer mee rijden in de Formule 1 races. Ondanks het feit dat de kosten van de Formule 1 vanaf die tijd aanzienlijk zullen dalen, heeft het bedrijf nog redenen genoeg om zich terug te trekken.

Hoewel het een moeilijke stap was om te zetten, is BMW-baas Norbert Reithofer er wel tevreden mee: in de nieuwe bedrijfsstrategie van BMW was eenvoudigweg geen ruimte voor investeringen in de Formule 1. Bovendien zou het doorzetten van investeringen in de Formule 1 niet te verkopen zijn richting de werknemers en vakbonden. Vanwege tegenvallende resultaten en de economische crisis moeten er namelijk behoorlijk wat mensen weg bij de Duitse autofabrikant. Bezuinigingen aan de ene kant en enorme promotie-investeringen aan de andere kant zouden niet met elkaar stroken.

Ook geeft Reithofer aan dat er in de toekomst veel meer aandacht zal zijn voor duurzaamheid en het milieu. Hierdoor is de promotie via de Formule 1 veel minder belangrijk geworden.

Een derde reden die gevonden kan worden voor de stap van BMW is het feit dat het bedrijf ook in de Formule 1 niet zo goed gepresteerd heeft als het vooraf gedacht en gepland had.

BMW volgt met haar stap Honda, die negen maanden eerder al uit de Formule 1 stapte. Mogelijk volgt Toyota binnenkort. Ook daar zouden tegenvallende resultaten kunnen leiden tot een heroverweging van de investeringen.

Afbeelding: Flickr account estoril

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020