Excite

BMW presenteert nieuwe M5

Wanneer je bij het stoplicht een BMW met een M-sticker op de achterkant ziet, dan kan dat twee dingen betekenen: of de Duitser wordt bestuurd door een opgeschoten jongere met een petje die een mooie sticker heeft besteld voor op zijn reguliere BMW, ofwel je hebt te maken met een bloedsnelle bolide. Van de M5 heeft BMW recent de nieuwste versie gepresenteerd, die zeker in de laatste categorie valt.

En er wordt voortgeborduurd op het recept uit 1984: een grote sedan met een hele dikke motor en een onderstel dat gericht is op hard rijden. Heel hard rijden, want de 4,4 liter V8 zou zelfs een berg nog van zijn plek krijgen. De 560 pk slingeren de bolide in 4,4 seconden naar de honderd terwijl de puf er pas bij 305 kilometer per uur uit is.

Ondanks al het brute geweld is het ook mogelijk om (relatief) zuinig met de nieuwe M5 te rijden. Met één liter benzine zou je net iets meer dan tien kilometer moeten kunnen rijden, mits je niet in de verleiding komt om het gas eens lekker in te trappen.

Naast het raceonderstel is de M5 ook nog eens uitgerust met een actief differentieel en dynamische schokdemping. Zoals we van BMW gewend zijn is bijna elke eigenschap van de auto naar wens van de bestuurder in te stellen. Op 23 juni zal de bruut uit Beieren worden voorgesteld aan het grote publiek op het M Festival op de Nürburgring.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020