Excite

BMW M3 CTR: Lichtgewicht bruut

Alsof een reguliere M3 nog niet snel genoeg is, komt BMW nu met de M3 CRT, waarbij CRT staat voor Carbon Racing Technology. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn veel onderdelen in de CRT in koolstofvezel uitgevoerd. Dat betekent dat hij een stuk lichter is dan een gewone M3.

Onderdelen zoals de motorkap zijn uitgevoerd in koolstofvezel, waardoor die maar een kwart weegt van de gewone metalen variant. Ook in de stoelen, spoiler en luchtinlaat is carbon verwerkt. Hiermee is deze lichtgewicht ongeveer 45 kilo lichter dan zijn zwaardere broertje. Alsof dat nog niet genoeg is, is ook wat er onder de motorkap ligt aangepakt. De 4,4 liter V8 pompt er maar liefst 450 pk uit bij een koppel van 440 Nm.

Als je denkt dat de M3 CRT daarmee een pure sportauto is geworden, heeft het mis. Ook aan comfort is gedacht. Standaard zijn een radio en een navigatiesysteem gewoon aanwezig. Ook hoeft de koper van de CRT het niet zonder airconditioning of Park Distance Control te stellen.

Maar al die luxe betekent zeker niet dat het een luie auto is: wat dacht je van 0-100 tijden van 4,9 seconden en een begrensde topsnelheid van 290 kilometer per uur? Nee, ook voor snelheid ben je bij de CRT aan het goede adres. Als je één wilt hebben, moet je wel snel zijn: er worden maar 67 verkocht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020