Excite

BMW Lovos Concept revolutie voor auto-industrie

Hoe start je een revolutie? Meestal niet door van te voren te gaan plannen. Een revolutie ontstaat omdat iemand ergens een briljant idee krijgt en dat uitwerkt. Iets dergelijks overkwam de Duitse studente Anne Forschner, studerend aan de Pforzheim University in Bretten, Duitsland. Zij ontworp een conceptauto voor BMW, genaamd de BMW Lovos, die de manier waarop we naar auto's kijken, auto's ontwerpen en auto's bouwen volledig verandert.

De BMW Lovos, wat staat voor Lifestyle of Voluntary Simplicity, is meer een kunstproject dan een designproject, zo lijkt het op eerste gezicht. De huid van de auto is opgebouwd uit 260 identieke metalen platen, die over het frame zijn geplakt als schubben. Deze zogenaamde Photovoltaic cells zijn meer dan alleen een bijzondere ontwerptruc. Ze kunnen functioneren als rem door de luchtweerstand van de auto te verhogen of als energiebron door het opvangen van zonnestralen.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van 260 identieke metalen plaatjes, is de auto goedkoper in ontwerp. Tevens is de auto zuinig, dankzij de multifunctionaliteit van de metalen plaatjes. Daarnaast krijgt de auto een zeer dynamisch uiterlijk, omdat de plaatjes soms helemaal plat liggen en soms omhoog gaan staan als stekels. Met de BMW Lovos geeft Anne Forschner ons een kijkje in de toekomst van de auto.

Afbeelding: cctv.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019