Excite

BMW komt met hybride sportwagen

Dat BMW prachtige én krachtige sportwagens kan bouwen was al langer duidelijk. Ook zuinige motoren zijn geen onbekend gebied meer voor de Duitse autofabrikant. Aan een hybride sportwagen hadden we echter nog niet eerder gedacht, maar dat is precies waar BMW mee bezig is.

Onder de naam BMW Vision EfficientDynamics Concept werkt BMW aan lichtgewicht, geavanceerde en aërodynamische technieken die de efficiency van een auto moeten verbeteren. Het resultaat? Een fantastische, ongeëvenaarde rijervaring. Zeker als je bedenkt dat BMW claimt te kunnen zorgen voor maar liefst 356 pk! Racen met de grote jongens is dan ook geen enkel probleem.

Als je kijkt naar de nieuwe wagen van BMW, zie je echter direct dat het hier niet om zomaar een auto gaat. Het exterieur is bijzonder gevormd, oogt zeer aërodynamisch en laat duidelijk zien dat er zo min mogelijk fratsen aan zitten die het voertuig kunnen vertragen. Ook de onderkant van de wagen is volledig vlak, zodat de lucht hier gemakkelijk onderdoor kan stromen. De wielen zijn speciaal ontworpen om zo aërodynamisch mogelijk te zijn en zorgen voor een minimum aan turbulentie.

Je kunt de conceptwagen van BMW voor het eerst bekijken op de IAA in Frankfurt, op 15 en 16 september. Een ritje maken zal waarschijnlijk geen optie zijn, maar even binnen kijken zal geen probleem vormen.

Afbeelding: Motor Trend

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020