Excite

BMW gaat ook de markt van hybride auto's op

Zuinig, zuinig, zuinig, we kunnen het niet vaak genoeg herhalen hier. Als je als autofabrikant wilt overleven, zul je zuinige auto's moeten produceren. Het is de toekomst en elke pragmatische ondernemer ziet dat. Vandaar dat ecologisch verantwoorde auto's zo'n vlucht nemen. Iedereen lijkt zich er op te storten. Daarbij lijken voorlopig de hybride voertuigen de bovenhand te voeren. Het is dan ook niet zo vreemd dat ook BMW zich in deze markt gaat mengen. De X6 Active Hybrid en de 7-serie Active Hybrid moeten de positie van de Duitsers in deze markt veilig stellen.

De BMW X6 en de 7-serie krijgen niet dezelfde hybride motor. De X6 Active Hybrid wordt een zogenaamde 'full hybrid' en de 7-serie krijgt een 'mild hybrid'. Dat laatste betekent dat er een V8 benzinemotor in de auto wordt gehangen, die geassisteerd wordt door een elektromotor van 20 pk. Daardoor rijdt de BMW 7 slechts 1 op 12,3. Maar, eerlijk is eerlijk, je sprint wel binnen vijf seconden naar de honderd kilometer per uur. Dan rijdt hij overigens niet 1 op 12,3. Maar de term 'mild hybrid' is in ieder geval een teken dat je nog steeds met een redelijke benzineslurper te maken hebt.

Anders wordt het met de BMW X6. Dat is een echte hybrid, zoals de Toyota Hybrid. Wat betekent dat voor de prestaties? Er zitten twee elektromotoren in waar 2,5 kilometer gereden kan worden, met een maximum snelheid van 55 kilometer per uur. De rest wordt geregeld door een V8 benzinemotor. Volgens BMW hebben we echter te maken met de krachtigste hybride ter wereld, die 1 op 10,1 rijdt. Maar wel een hoop gewicht verplaatst. Een goed teken voor de ontwikkeling van hybride motoren, in ieder geval.

Afbeelding: Autokopen.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020