Excite

BMW en Audi komen met DTM conceptcars

Audi en BMW hebben de ontwerpen vrijgegeven van hun conceptcars voor de DTM-races in 2012. Waar BMW het daadwerkelijke product al heeft getoond, hield Audi het voorlopig bij het vrijgeven van de eerste schetsen van hun auto.

De BMW komt met de M3 DTM Concept. Het is een matzwarte raceauto met een V8-motor en een vermogen van 480 pk. Met dit racemonster maakt BMW zijn rentree in de DTM. Het Duitse merk verdween in 1994 van het strijdtoneel van het DTM-kampioenschap. De M3 DTM Concept werd op de IAA in Frankfurt alvast aan het publiek getoond.

Audi, dat net als Mercedes Benz ook deelneemt aan de DTM-races, bleef niet achter bij concurrent BMW en kwam met een conceptcar. De eerste schetsen van deze auto zijn inmiddels vrijgegeven. De auto heeft intern de code R17 gekregen en wordt klaargestoomd voor de DTM-races in 2012.

De Audi A5 DTM Concept, zoals de auto officieel heet, heeft een V8-motor met ruim 450 pk. Audifans kunnen op de IAA-stand van het Duitse automerk kennismaken met de eerste schetsen van de sportwagen, schrijft Autoweek.

De DTM (DTM: Deutsche Tourenwagen Meisterschaft) telt ieder seizoen tien races. De eerste en laatste races van het seizoen worden verreden op de Hockenheimring in Duitsland. Naast Audi, Mercedes-Benz en BMW deden ook Volvo, Rover, Ford, Alfa Romeo en Opel in het verleden aan de races mee. Vorig jaar kroonde Mercedes-coureur Paul di Resta zich tot kampioen. In de drie jaar daarvoor ging Audi met de hoofdprijs aan de haal.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020