Excite

BMW brengt bijzondere en exclusieve versie Z4 uit

In Italië wordt regelmatig de Mille Miglia gereden, een autorace over zo'n 1600 kilometer (oftewel: duizend mijl = mille miglia). Ooit ontstaan als initiatief van de motorclub van Brescia werd de Mille Miglia al vrij snel een fenomeen. De eerste race werd in 1927 gereden, uiteraard met veel Italiaanse auto's. Een memorabele race was die van 28 april 1940. Terwijl Duitsland al enige tijd in oorlog was met Frankrijk en ook in Italië het fascisme regeerde, werd de race door Mussolini zelf goedgekeurd vanwege het politieke belang. Om het bondgenootschap kracht bij te zetten, mochten er ook drie Duitse BMW's meedoen.

Een van die BMW's won toentertijd. Een tweede moest gas inhouden om een paar Italianen voor te laten en zo te voorkomen dat de vernedering van de Italianen compleet werd. Om te vieren dat deze historische race zeventig jaar geleden werd gewonnen door Fritz Huschke von Hanstein en Walter Baumer in een BMW, heeft de Duitse autofabrikant een speciale uitvoering van de Z4 laten maken. Deze BMW Z4 sDrive35is Limited Edition Mille Miglia is een hele exclusieve BMW. Er worden er maar 99 van gebouwd en die worden alleen in Italië verkocht. Een knappe (Nederlandse) jongen die daar aan kan komen.

De speciale BMW Z4 is qua uiterlijk aangepast om op de BMW te lijken waarmee de Mille Miglia gewonnen werd. De auto is gebaseerd op de M Sport uitvoering van de Z4 en is gespoten in Polaris Metallic. Verder zitten er wat stickers op die verwijzen naar de Mille Miglia, zijn de velgen aangepast en zit er in het interieur een gedenkplaatje bij de versnellingspook. De topsnelheid ligt rond de 250 kilometer per uur, maar met de auto valt wellicht de gemiddelde snelheid die in 1940 gereden werd niet te herhalen. Het gemiddelde van 166 kilometer per uur geldt nog steeds als een record.

Afbeelding: BMW

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020