Excite

BMW 760Li is pure luxe

Ja hoor, dat kunnen de Duitsers wel. Een superdeluxe auto bouwen. De BMW 760Li is op en top klasse, beschikt over een V12-motor en is desondanks muisstil tijdens het rijden. Bovendien verwent BMW haar klanten die een BMW 760Li bestellen. Je kunt de auto namelijk zelf ophalen bij de BMW-fabriek in München, waar overnacht kan worden in een luxe kamer en ook een douche tot de mogelijkheden behoort. Om vervolgens in je nieuwe 7-serie limousine de poorten van de fabriek te verlaten. Stijlvolle klasse, dat wil BMW uitstralen met de 760Li en dat is gelukt.

Klanten die de klassebak aanschaffen krijgen in de fabriek uitleg over de fijnere details van de 760Li. Vervolgens kunnen ze hun eigen exemplaar aanschouwen op een draaiende schijf, met perfecte belichting. Zo verkoop je een auto, BMW heeft dat goed begrepen. De auto biedt een zeer luxe en zeer snelle reismogelijkheid aan de gebruiker. Dat komt mede door de V12-motor die in de 760Li is gebouwd. De nog te bouwen Rolls Royce Ghost zal beschikken over dezelfde motor.

De BMW is ondanks zijn formaat en motor redelijk zuinig. Dat wordt mede bepaald door de zeventraps automaat, die zeer gladjes schakelt. Eigenlijk heeft de bestuurder niet door dat er geschakeld wordt, net zo min als dat de motor goed te horen is in de cabine. BMW wil met de 760Li dan ook alleen het beste van het beste bieden aan haar klanten, in de meest luxe uitvoering. De BMW is ruim een ton goedkoper dan de Rolls Royce Ghost, maar qua luxe doet de 760Li daar absoluut niet voor onder. Mocht je het geld hebben, gewoon doen!

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019