Excite

Blaast Renault R5 nieuw leven in?

Als het gaat om auto’s, doen zich vaak de meest bijzondere geruchten de ronde. Het laatste gerucht is dat Renault de R5 nieuw leven in wil blazen. Deze legendarische auto zou volgens bronnen van het Britse AutoCar een nieuw leven verdienen en daarom moet er gekeken worden naar een opvolger.

De bron is wel duidelijk: er zijn nog geen concrete plannen over het model of de uitvoering. De kans dat er echt een opvolger komt voor de R5 is best aanzienlijk: retroauto’s doen het tegenwoordig heel erg goed. De Fiat 500 bleek een groot succes te zijn en de New Beetle scoort ook al jaren hoge ogen. Dat Renault ook op deze manier zal proberen haar marktaandeel te vergroten, is niet meer dan logisch en de R5 zou de meest voor de hand liggende keuze zijn.

Voor wie de wagen niet kent: de R5 was dé eerste moderne mini en echt een trendsetter in de jaren ’70. Waar het merk tegenwoordig vooral trends volgt, wist het toen met revolutionaire ontwerpen de toon te zetten. De nieuwe vijf moet qua uiterlijk natuurlijk op een bepaalde manier verwijzen naar het origineel. Wel zal er een update nodig zijn en worden er ook wat modernere dingen toegevoegd. Het interieur van de oude R5 is bijvoorbeeld nog wat karig, maar de nieuwe versie zal daar geen last van hebben.

Als er een nieuwe R5 komt, dan hoeven we die niet voor 2014 te verwachten.

Afbeelding: Flickr account Deposto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021