Excite

Bizarre auto's op Russische Biljonairs Beurs

Wie een blik naar binnen werpt op de Russische Biljonairs Beurs, trekt onmiddellijk een conclusie over het communisme: dat is effectief vermoord en diep begraven. Kapitalisme heerst in het land waar ooit de KGB en goelags orde van de dag waren. Hoewel geen enkel land zo hard geraakt is door de economische crisis als Rusland, zijn er nog steeds een hoop bizar rijke Russen die een portemonnee hebben zo diep als de Marianentrog. En dat blijkt wel uit de auto's die te koop staan op de Biljonairs Beurs.

In Moskou, vrijwel in de schaduw van het Kremlin, staan een paar hele bizarre auto's. Zo vind je er een Mercedes die volledig is gemaakt van chroom. Daar wil je natuurlijk niet mee fileparkeren, want een krasje is zo gemaakt. Het gaat om een Mercedes SLR 750, maar dan dus voorzien van chroom. Overal. Kost een leuke 400.000 euro, maar dan heb je ook een hele onpraktische auto om mee te rijden. Wel iets leuks om te laten zien aan je vrienden, natuurlijk.

Overigens is de chromen Mercedes een teken dat de recessie ook de Biljonairs Beurs heeft bereikt. In 2007 stond er nog een Mercedes volledig beplakt met diamanten. Maar goed, een andere leuke auto is een Hummer uitgevoerd met paaldans faciliteiten. Voor als je in de file staat, of zo. Behalve auto's zijn er trouwens ook een hoop andere bizarre producten te vinden, zoals een stoel gemaakt uit een beer. Een zwarte beer. En een bijbehorende pennenbak gemaakt uit een jong zwart beertje. Rare jongens, die Russen...

Afbeelding: Dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020