Excite

Binnenkort op de markt: elektrische helikopter

Na de elektrische auto is het tijd voor een nieuwe elektrisch vervoermiddel: de helikopter. Sikorsky, een bekende helikopterbouwer, werkt al even aan een nieuw model en zal dat dit jaar presenteren.

In de jaren veertig was Sikorsky het eerste bedrijf dat betrouwbare helikopters in massaproductie wist te maken. Het bedrijf is vandaag de dag nog steeds een van de grootste leveranciers van het Amerikaanse leger en is zelfs verantwoordelijk voor de helikopter van de president van Amerika.

Juist op dit moment is het verstandig als er meer gebruik gemaakt kan worden van elektrische helikopters, want de brandstofprijzen stijgen alleen maar, terwijl de reserves steeds kleiner worden. Operationele kosten zijn straks niet meer op te brengen, tenzij men kiest voor elektriciteit.

Het eerste model kan twee mensen vervoeren en heeft een batterij die 200 pk kan leveren. De helikopter heeft bovendien een aantal extra voordelen: de betrouwbaarheid is verbeterd, omdat er minder bewegende delen zijn. Bovendien dalen de operationele kosten vanzelfsprekend.

De Firefly, want zo zal het nieuwe toestel gaan heten, komt niet direct in productie. Er zal de komende maanden eerst nog hard aan gewerkt worden, zodat met name de elektrische onderdelen verbeterd kunnen worden. Mocht het echter zo ver zijn dat ook die helemaal voldoen aan de eisen, dan staat niets een succesvolle introductie meer in de weg.

Afbeelding: Flickr account Obskurantist

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020