Excite

Waar let je op als je een bestelwagen wil kopen?

Als je voor je werk vaak spullen moet vervoeren, dan is het handig om een bestelwagen aan te schaffen. En wanneer je een bestelauto zakelijk gebruikt, profiteer je ook nog eens van belastingvoordeel. Een bestelwagen met maar twee zitplaatsen heeft een zogenaamd grijs kenteken. Dit is niet alleen goedkoper in aanschaf, maar je betaalt ook minder wegenbelasting.

Het grijs kenteken is een van de dingen waar je op moet letten als je een bestelwagen wilt kopen. Zo krijg je te maken met bijtelling als je de auto niet alleen zakelijk, maar ook privé gebruikt. Meestal is de bijtelling 25% van de waarde van de auto, maar bij schone en zuinige auto's kan deze bijtelling ook minder zijn.

Ook moet je er op letten dat de aanschafprijzen van bestelwagens met een grijs kenteken vaak zonder BTW vermeld zijn. Ook mag je met een grijs kenteken zeker niet meer personen vervoeren dan er zitplaatsen zijn. Vaak zijn dit er twee, maar bij grotere bestelwagens kunnen er voorin ook drie zitplaatsen zijn.

Een bestelwagen komt pas voor deze benaming in aanmerking als er sprake is van een laadruimte. Deze moet ook nog eens aan bepaalde eisen voldoen en in sommige gevallen moet er een tussenwand zijn tussen de laadruimte en de personencabine. Een bestelwagen voorzien van een grijs kenteken kun je herkennen aan de B of V waar het kenteken mee begint.

Als je besloten hebt om een bestelwagen te kopen, dan kun je bij een autodealer gaan kijken. Daar kun je niet alleen nieuwe, maar ook tweedehands bestelwagens kopen. Je kunt er ook voor kiezen om particulier een bestelwagen te kopen. Houd er dan wel rekening mee dat op een particuliere factuur geen BTW staat en je dit dus ook niet kan aftrekken bij de belasting.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020