Excite

Bestel zelf je auto onderdelen

Een auto is een groot bezit: het geeft je veel vrijheid. Bovendien brengt een auto comfort, want van regenbuien of kou heb je geen last meer. Een auto brengt echter ook een aantal minpunten met zich mee: als je lang wilt genieten van je auto, dan zul je deze goed moeten onderhouden. Ook kan een auto best veel geld kosten. Als je echter een beetje handig bent, dan kun je hier zelf ook een erg belangrijke rol in spelen.

Wie wel eens een oude auto gehad heeft, die veel onderhoud moest hebben, kent de problemen: er lijkt iets kleins stuk te zijn, maar uiteindelijk is je halve auto vervangen en krijg je een bijbehorend grote rekening gepresenteerd. Het werkloon is vaak aanzienlijk, maar ook de prijs van de onderdelen valt meestal niet mee. Als je handig bent, kun je op beiden besparen. Anders kun je tenminste nog wat overhouden door je onderdelen zelf te regelen.

De kortste klap is het kopen van tweedehands onderdelen. Daarvoor kun je naar de sloop of naar daarin gespecialiseerde winkels. Ook helpt het om eens op Marktplaats te kijken of in je vriendenkring rond te vragen. Soms heeft net iemand wat liggen. Ook kun je tegenwoordig via internet veel onderdelen bestellen, zowel nieuw als tweedehands. Weet je niet precies wat je nodig hebt? Vraag dat dan gewoon na bij de garage. Dit voelt eerst misschien een beetje lastig, maar kan tegelijkertijd weer goed zijn: je riskeert zo geen miskoop en als de garage hier niet aan mee wil werken, dan is het misschien toch niet zo’n fijne garage!

Afbeelding: Flickr account aresauburn

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019