Excite

De beste zomerbanden van 2011

ADAC

Elk jaar voert de ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, een grote test uit voor zomer- en winterbanden. Met de zomerbandentest van 2011 was de ADAC erg vroeg. In maart was de uitslag al bekend, maar daardoor kun je nu al wel meteen de beste zomerbanden van 2011 kopen voor je auto. Dankzij de test van de ADAC weet je waar je aan toe bent.

Testpunten

De ADAC heeft in totaal dertig banden getest uit twee verschillende klasses. De meest voorkomende bandenmaten 175/65 R14T en 195/65 R15V zijn getest. Er werd gekeken naar het gedrag van de banden op droog én nat wegdek, maar ook naar het lawaai, slijtage en brandstofverbruik werd gekeken.

175

In de klasse van bandenmaat 175 kwamen er opmerkelijke verschillen naar voren. De winnaar van deze klasse, de Continental Contipremium Contact 2 had bij een nat wegdek een remweg van 58,3 meter. Het verschil met de slechtste band uit de klasse, de Dayton D110, was maar liefst 22 meter. Als je met die banden op nat wegdek moet remmen, duurt het 80 meter voor je stilstaat. Die 22 meter kan bij een ongeluk wel het verschil zijn tussen leven en dood.

195

In de andere klasse van bandenmaat 195 was een band van het Nederlandse Vredestein de winnaar. De Vredestein Sportrac 3 scoorde hoog op alle punten. Zo was het gedrag op een nat wegdek erg goed van deze Vredesteinband, ook zorgde de band voor een evenwichtige rit. Wil je dit jaar nieuwe banden kopen? Dan adviseert de ADAC omdat zo snel mogelijk te doen. Doordat de prijzen voor rubber en olie momenteel hoog zijn, wordt verwacht dat ook de prijs van zomerbanden dit jaar zal stijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021