Excite

Beschamende crash-test voor Volvo

Volvo riep afgelopen weekend de pers bijeen voor een demonstratie van het nieuwste veiligheidssysteem. Deze presentatie had Volvo’s reputatie als veiligste automerk wederom moeten bevestigen, maar liep uit op een beschamende vertoning. De testauto slaagde er namelijk niet in om zelf te remmen, maar reed vol in op het obstakel.

Volvo heeft een nieuw veiligheidssysteem ontwikkeld dat een auto automatisch afremt als er een obstakel op de weg te ontwaren is. Let je als bestuurder even niet op terwijl er net iemand oversteekt, dan voorkomt je auto een ongeluk. Volvo had het systeem al uitvoerig getest met plastic paaltjes en die demonstratie was een groot succes.

Toen de testversie van de nieuwe S60 echter van een oplegger af reed, knalde deze vervolgens zonder snelheid te minderen op een vrachtwagen. Volgens Volvo zou het gaan om een probleem met de accu en had het ongeluk verder niets te maken met het systeem. Een woordvoerder gaf aan dat de technicus die met de auto bezig was geweest iets verkeerds had gedaan met de batterijen. Als er iemand in de auto had gezeten, dan had die kunnen zien dat het systeem op dat moment niet goed functioneerde.

Voor de journalisten was het in ieder geval een bijzondere gebeurtenis, waarbij gelukkig niemand gewond raakte.

Afbeelding: Flickr account crazytales562

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020