Excite

Berlusconi verbiedt ‘lesbische’ Renault-reclame

De nieuwe reclame voor de Renault Twingo mag niet op de Italiaanse tv getoond worden. Silvio Berlusconi heeft de reclame verboden, omdat er een verleidelijke slaapkamerscène met twee vrouwen in zit.

Dat is niet het enige opvallende aan de reclame. De commercial duurt 30 seconden en laat daarin alleen twee knappe vrouwen zien die blikken wisselen en vervolgens naar de slaapkamer vertrekken. Op geen enkel moment wordt er echter iets van de auto zelf getoond. Geen interieur, maar ook geen technische specificaties of zelfs een prijs.

De commercial is gemaakt door het Italiaanse bedrijf Publicis, maar zowel TV RAI van de overheid als Mediaset van Berlusconi, willen de commercial niet afspelen. De commercial heeft ook al veel los gemaakt bij homogroepen in Italië. Sommige mensen zijn blij met de verandering, terwijl anderen deze vooral aanstootgevend vinden, met name ten opzichte van lesbiennes.

Daniele Tranchini van Publicis ziet het kwaad niet in de commercial. Hij geeft aan dat het doel was om een originele, leuke commercial te maken, die niet vulgair is. Wat hem betreft zijn ze daar prima in geslaagd. Hij vindt het vooral leuk hoe je denkt dat de reclame één kant op gaat, terwijl aan het einde blijkt dat hij juist op een andere manier bedoeld is. Hierbij doelt hij op de pay-off van de commercial: “New Twingo Miss Sixty It’s A Girl Thing”.

Afbeelding: Flickr, gebruiker gap089

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019