Excite

Hoe bereken je de waarde van je auto?

Waarde

Benieuwd naar de waarde van je auto? Je weet natuurlijk wat de nieuwprijs was of de prijs waar je 'm voor kocht, maar het kan interessant zijn om te weten wat de huidige dagwaarde van je auto is. Zeker als je van plan bent om je auto te verkopen of in te ruilen, is het goed om te weten hoeveel je auto waard is. Dan weet je wat een goede prijs is om te vragen.

ANWB

Op internet kun je bij de ANWB heel eenvoudig de waarde van je auto berekenen, mits je auto niet ouder is dan 12 jaar. Je hoeft daarvoor alleen je kenteken in te vullen en de website zoekt voor je op welk model auto je hebt. Vervolgens vul je de huidige kilometerstand in en dan rollen er verschillende prijzen uit. Er komt een richtprijs te staan bij inruil bij een dealer, maar er komt ook een prijs te staan die je zou kunnen vragen als je de auto particulier zou verkopen. Heb je een andere auto op het oog? Vraag dan ook dat kenteken eens op bij de ANWB. Dan kun je zien of de verkoopprijs van de dealer reëel is.

AutoDNA

De website van AutoDNA is eveneens een handig hulpmiddel. Bereken de waarde van je auto eenvoudig door alleen maar het invoeren van je kenteken. Wel gaat deze site iets verder dan de ANWB. Je krijgt een volledig taxatierapport, waar je zelfs een eigen foto van je auto kunt bijvoegen. Ook kun je aangeven of er extra fabrieksopties zijn, die de waarde van de auto eventueel kunnen verhogen. Ook details als het vermogen en verbruik van je auto staan op het taxatierapport. En wil je een specifiek rapport, speciaal voor jouw auto? Dat kan ook bij AutoDNA. Voor 30 euro wordt jouw auto handmatig en vakkundig getaxeerd. Dan weet je zeker wat de waarde van je auto is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021