Excite

Bentley Continental Supersports is topmachine op bio-ethanol

Bentley staat voor groot, duur en stijlvol. Het merknaam wordt nog niet echt geassocieerd met zuinig. Dat hoopt Bentley te veranderen. Ook Bentley wil auto's maken die beter voor het milieu zijn dan dat ze nu zijn. Bentley heeft het geld op bio-ethanol gezet als zuinige brandstof van de toekomst. En dat hoeft niet ten koste te gaan van sportiviteit. Dat blijkt wel uit de Bentley Continental Supersports die in 2010 op de markt moet komen en zal rijden op bio-ethanol.

De Bentley Continental Supersports loopt op bio-ethanol, ook wel E85 genoemd. Het mooie aan E85 is, dat de motoren vaak meer vermogen uit de alternatieve brandstof halen. Dat komt goed uit, want Bentley houdt wel van vermogen. Met behulp van de E85 haalt de Continental Supersports een vermogen van 630 pk. Dat is goed genoeg voor een topsnelheid van 329 km/u en een versnelling van 0 naar 100 km/u in 3,9 seconden. Omdat zulke specificaties meestal betekenen dat er geen kinderen op de achterbank zitten, is de achterbank er maar gelijk uitgelaten.

De Bentley Continental Supersports is breder dan de Continental GT. Dat ziet er dus sportiever uit. De Continental Supersports is ook 110 kilo lichter dan de GT Speed. Het verwijderen van de achterbank helpt daarbij, maar Bentley maakt voor de Continental Supersports ook gebruik van koolstofvezel. Dat is een licht en toch sterk materiaal. De luchtinlaten zijn ook groter bij de Supersports en er zitten andere einddempers op. In 2010 moet de Bentley Continental Supersports op de markt verschijnen.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019